Nobelberget - Bostadsrätter

En bra idé kan förflytta berg

Vill du bo på världens mest idérika berg? Ställ dig i kö till en av bostäderna nu på nobelberget.se

På Nobelberget är inget skrivet i sten. Vi har byggt vårt berg av bra idéer redan från början. Och varje ny idé formar oss över tid.

Det är hållbara idéer om hur vi kan leva vårt liv utan att snylta på naturens resurser. Som att odla, anordna ekologisk marknad, erbjuda bil- och cykelpool, laddplats för elcykel, samt utlåning av lådcyklar eller bygga återbruksrum där någons skräp blir någon annans fynd. 

Det är framåtblickande idéer om hur människor vill bo, idag och imorgon. En bostad på Nobelberget kan vara som man förväntar sig. Din, bara din. Men i kvarteret erbjuder vi också gemensamma ytor där vi suddar ut gränserna mellan ditt och mitt och istället skapar ett vårt.

En mötesplats för medskapande
Vi utvecklar täta och urbana kvarter med stor flexibilitet. Den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken bevaras och blir en mötesplats för medskapande, där oväntade samarbeten uppstår och nya tankar väcks. Formalinfabriken ska vara i ständig förändring med rum för nya innovationer att prova sina vingar. I husens entrévåningar skapar vi nya mötesplatser för olika aktiviteter, där alla som bor på Nobelberget känner sig hemma. 

Välkommen till första kvarteret på Nobelberget
Första bostadskvarteret består av fyra trapphus kring en gemensam parkliknande innergård. Arkitekturen med tegel och betong har hämtat inspiration från områdets industriella historia, men med ett eget uttryck.Bostäderna har generös takhöjd och egen balkong, terrass eller privat uteplats mot gården. Nästan alla lägenheter är unika i sitt slag med egna kvaliteter. Inredningen är stilren, uttrycksfull och beständig med fokus på funktionalitet. Standarden är hög och materialvalen gedigna.

Världens mest idérika berg
Vi är inget Himalaya. Inget Kebnekaise. Handen på hjärtat toppar vi inte ens Hammarbybacken. Men vi har ändå bestämt oss för att Nobelberget i Sickla ska överträffa alla andra i nytänkande, ansvarstagande och innovation. Vi ska bli världens mest idérika berg. Och varje bra idé ska förflytta oss ett steg närmare framtiden.

Antal

500

Typ

Bostadsrätter

första säljstart

2018

första byggstart

2019

första inflytt

Planerad 2020

nobelberget
nobelberget

Nu pågår försäljning av de första bostäderna

På nobelberget.se kan du ställa dig i kö till en av bostäderna på Nobelberget. Just nu pågår försäljningen av det första bostadskvarteret. Klicka här för att läsa mer.