södermalm

Själ och hjärta, mängder av restauranger och trendiga hipsterbutiker. Och våra fina fastigheter vis Slussen och Medborgarplatsen.
Själ och hjärta, mängder av restauranger och trendiga hipsterbutiker. Och våra fina fastigheter vis Slussen och Medborgarplatsen.
Vision

Utveckling av Slussen och Medborgarplatsen

Södermalm är kanske den del av Stockholm som har mest liv och charm. Den gamla arbetarstadsdelen där alla håller på Hammarby är idag moderniserad, men mycket själ och hjärta finns kvar i kulturen på söder som manifesteras i historiska byggnader, Sjömansinstitutet Slussenmängder av restauranger och trendiga hipsterbutiker. Våra kontorsfastigheter ligger i topplägen vid Slussen och på Medborgarplatsen.

På Medborgarplatsen äger vi Söderhallarna som vi planerar att rusta upp och utveckla för att skapa en mötesplats full av folkliv. Här ska det finnas klassisk saluhall, matmarknad, butiker inom mathantverk, ökat restaurangutbud samt biograf och andra kulturscener. Vi äger också ytterligare en kontorsbyggnad i närheten, på Magnus Ladulåsgatan.

Vid Slussen äger vi en av Stockholms mest kända byggnader, det attraktiva Glashuset, beläget i vackrast tänkbara miljö precis vid Stockholms inlopp med hyresgäster som Convendum, HiQ, Tengbom, Proventus, Wingårdhs arkitekter och TT. Vi äger även historiska Sjömansinstitutet, där de största hyresgästerna är Nordisk Film och Stockholms Internationella Handelsskola.

I oktober 2018 förvärvade vi det såkallade KF-huset intill Glashuset, numer kallad Katarinahuset. Fastigheten kommer att genomgå en upprustning och modernisering. Här planeras för attraktiva, moderna kontorsytor med publika bottenvåningar. I samband med upprustningen ser Atrium Ljungberg även över möjligheten att utveckla en koppling till den blivande handelsplatsen och kollektivtrafiknoden i Slussen.

Framför Glashuset och Katarinahuset har vi två byggrätter som kan byggas i samband med att Slussen färdigställs omkring år 2025. 

I juni 2018 tecknades markanvisningsavtal med Stockholms stad om utvecklingen av Mälarterrassen vid Slussen. Markanvisningen omfattar cirka 6000 kvadratmeter BTA. Mälarterrassen ligger vid Södermalms torg och kajen ned mot Gamla stan. Här vill vi tillsammans med staden skapa en attraktiv och levande mötesplats och ge platsen ett rikt restaurang- och kulturinnehåll. 

Genom ett markanvisningsavtal vid Mälarterrassen ökar våra förutsättningar att skapa verksamheter som kompletterar och stärker varandra på en rad platser på Södermalm.

Dekorativ bild
Kommunikation
Centralen 4 min
Shoppingutbud
Butik & restaurang
Unika kontorsytor
Klassiska fastigheter
Kontakta oss