Dekorativ bild

Tapetfabriken

I den gamla tapetfabriken i Sickla bygger för hotell - och/eller kontorsverksamhet. 

Kommun: Nacka

Lokaltyp Uthyrbar yta (m2)
Parkering 4 600
Kontor 2 600
Hotell 7 200
Summa 14400
Investering (mkr)
410
Färdigställs
2020
Hyresvärde exkl. tillägg (mkr)
24
vision

Tapetfabriken får nytt liv

I den så kallade Tapetfabriken, som i många år fungerat som en kontorsfastighet, startade den prisbelönta tapettillverkaren Kåbergs tapettillverkning för över 100 år sedan. Kontorsfastigheten byggs nu om till hotell och kontor samt garage. I visionen att fortsätta utveckla Sickla till att bli en ännu mer levande stadsdel är vår hotellsatsning är en viktig del. Efterfrågan på hotell är också stor från flera av våra hyresgäster i området. 

Vid årsskiftet 2017/2018 tecknade vi avtal med Nordic Choice Hotels som kommer att öppna ett hotell med 156 hotellrum och 2 000 kvadratmeter lobbyyta med restaurang, evenemangsytor och konferenslokaler. Genom att omvandla den tidigare slutna kontorsbyggnaden och skapa hotell, med öppen bottenvåning med mötesplatser och restaurang för allmänheten, tillför vi ytterligare stadskvaliteter till Sickla.

Hotellet invigs 2020 och visionen är att skapa en spännande byggnad där gammalt möter nytt på ett kreativt sätt. Tanken är att bygga vidare på Sicklas industriarv genom att behålla byggnadens tegelfasad men med en helt ny insida, samt att bygga på tre våningar i glas och stål. En ny mötesplats mitt i hjärtat av Sickla med entré mot Marcusplatsen och i direkt anslutning till handelsplats, kontor, restauranger och service.

I september 2018 togs det första spadtaget och hotellet planeras stå klart under tredje kvartalet 2020.

Tapetfabriken miljöcertifieras enligt Breeam.

Här får du senaste nytt om alla våra byggprojekt i Sickla

Kontakta oss