Curanten

Nyproducerade lokaler för vård, hälsa och handel i Curanten

Behovet av lättillgänglig vård är stort i ett växande Nacka och Stockholm. Med Curanten, som byggs just nu i Sickla, skapas ett vårdhus i framkant. Inflyttning under hösten 2020.

Ett hus som samlar allt på ett ställe

Gränsen mellan vård och hälsofrämjande åtgärder blir mindre och människors hälsa är ofta en kombination av flera delar. I Curanten vill vi samla vårdcentral, barnavårds- och mödravårdscentral, tandläkare, sjukgymnaster, dietister och gym på ett ställe för att ge en bättre helhetslösning för patienter och klienter. 

- Primärvårdens alla delar ska vara hjärtat i sjukvården. Det är utgångspunkten när vi planerar framtidens sjukvård. Vi vill att sjukvården ska vara tillgänglig och finnas så nära patienterna som möjligt. Vården som kommer samlas under Curantens tak kommer därför bli viktiga och välkomna tillskott i ett växande Sickla och Stockholms län, säger Irene Svenonius (M), finanslandstingsråd.

För er som ser värdet av attraktiva lokaler

Curanten byggs helt nytt från grunden, med vårdens behov i fokus. Curanten har förberett för personaldelar med egen ingång och omklädningsrum i alla lokaler. Även designmanualen för interiöra val är framtagen med vård i fokus och ger stora möjligheter att kunna skapa såväl attraktiva väntrum som mottagningsrum. Ett gemensamt inneratrium ger ljus och ro för återhämtning. Här kommer både medarbetare och kunder att trivas och må bra.

Snabb och enkel inflyttning med Xtra² - den enkla processen.

Xtra², den enkla processen, är ett smart val för er som vill flytta in snabbt. Istället för att ni själva driver hela processen så kan vi hjälpa till. Vi har en designmanual med ett antal färdiga materialval, ett team med väl beprövade samarbetspartners inom alla områden som krävs för en större lokalanpassning och en husarkitekt som kan huset i minsta detalj. Det gör startsträckan kort och processen smidig. Vi finns som rådgivare längs hela processen. Från att avtalet är påskrivet till inflyttningsfesten.

Alla vägar bär till Curanten

Inte ännu, men snart! 2026 öppnar tunnelbanan sin nya station i Sickla, men redan nu trafikeras området av Tvärbanan från Solna via Alvik och Gullmarsplan, ett tiotal busslinjer från Slussen och Saltjöbanan samt Sjöpendeln via Södermalm.

Motionsspår, gym och goda grannar

Hantverkstäder, krukmakeri, skinnmakare och ramverkstad, restauranger och caféer, bland annat ett av Stockholms bästa inom glutenfritt är några goda grannar. I Curantens markplan ges utrymme för butiker eller restauranger med koppling till hälsa. Bara minuter bort finns flera fina motionsspår, flera gym och ett välrenommerat handelsområde.

Med Curanten skapas en ny division för vård och hälsa. Vill du vara med?

Kontakta David Nilsson, ansvarig uthyrare.