lindholmen

Vi är bara i början av vår relation med Göteborg men vi satsar på ett långt och utvecklande förhållande till staden i hjärtat av Skandinavien.
Vi är bara i början av vår relation med Göteborg men vi satsar på ett långt och utvecklande förhållande till staden i hjärtat av Skandinavien.
Vision

Expansivt område i strategiskt läge

Göteborg må vara en gammal stad men för Atrium Ljungberg är den ny. Så sent som hösten 2015 fick vi möjligheten som vi väntat på - att etablera oss i Göteborg. Genom att köpa tre kontorsfastigheter med industrikaraktär på Lindholmen, en plats med rätt förutsättningar och stor potential, är vi nu en del av det omfattande arbete med att utveckla stadsmiljön som just nu pågår i Göteborg.

I fokus för stadsutvecklingen i Göteborg

Lindholmen är en expansiv del av Älvstaden som består av centrala Göteborg på bägge sidor av älven. Vision Älvstaden är projektet som arbetar med att knyta samman staden över älven genom att skapa nya hållbara stadsmiljöer och mötesplatser där fotgängare, cyklister och bilister enkelt ska kunna ta sig över älven från stadskärnan.

Lindholmen people

Mångfald i stadsrummet

Lindholmen är ett stort område som är mitt uppe i en omvandling till en levande och attraktiv innerstad. Det gamla varvsområdet är idag ett modernt kontorsområde och internationellt kunskapskluster där utvecklingsintensiva teknik- och mediaföretag trängs med forskare och studenter på Lindholmen Science park och Chalmers. Under varvsepokens glansdagar var det som mest ett par tusen personer som jobbade här. Idag är det närmare 20 000 människor som arbetar eller studerar på Lindholmen. Arbetet med att göra området mer stadslikt genom att bygga bostäder, service, fler verksamhetslokaler och Göteborgs första riktiga skyskrapa pågår. Planen är att 30 000 människor ska jobba och bo här. Området ska inte bara vara ett eldorado för företag, utan en fullvärdig stadsdel med liv och puls även efter kontorstid. Redan idag finns närservice, träningsanläggningar och ett stort utbud av restauranger. Mellan Chalmers och Lindholmen via Götaplatsen och Nordstan går helt utsläppsfria elbussar.

Lindholmen konferens

Fastigheterna på Lindholmen

Atrium Ljungberg äger tre fastigheter på Lindholmen. Byggnaderna innehåller moderna och flexibla kontorslokaler som med sina spännande detaljer från varvstiden andas själ och historia. Vi har främst företag inom teknik- och energiområdet som hyresgäster. Några av dem Volvo, IBM, Valmet, Sykes, Esab och AKQA. En av fastigheterna är belägen precis vid vattnet på Lindholmen med Ericsson som hyresgäst. För oss är det viktigt att vara en närvarande hyresvärd och därför har vi ett lokalkontor på Lindholmen.

Vi kommer att fortsätta utveckla fastigheterna på Lindholmen och tillföra verksamheter inom kultur och lärande, något vi har stor erfarenhet av genom tidigare framgångsrika stadsutvecklingsprojekt i Stockholm, Uppsala och Malmö. Eftersom vår styrka är att skapa dynamiska helhetsmiljöer där människor vill vara och där olika verksamheter ligger vägg i vägg, kommer vi att fortsätta vårt arbete med stadsutveckling och hållbarhet i Göteborg och växa inom både kontor, handel och bostäder.

Vi satsar på ett långt och utvecklande förhållande till staden i hjärtat av Skandinavien.

Dekorativ bild
Kommunikation
Centralen 14 min
Kunskapsnod
Science Park
Naturläge
Närhet till vatten
kontakt