Kista genomgår just nu en stor förvandling - Atrium Ljungberg

Kista - ett kluster för världsledande teknikutveckling.

Nu inleds arbetet med att utveckla Kista till en levande blandstad och destination. Tillsammans med Stockholm stad, Region Stockholm, KTH och Stockholms universitet har ledande företag i Kista tagit fram en gemensam handlingsplan. Här skapas förutsättningar för 8 000 nya arbetstillfällen och 8 000 nya boende.

Sveriges Silicon Valley – så har Kista kallats sedan 1980-talet när stadsdelen blev känd som Sveriges största IT-centrum. Kista är en av Sveriges mest dynamiska och expansiva regioner och ett världsledande kluster inom ICT. Få platser i världen kan visa samma höga koncentration av expertis, innovation och affärsmöjligheter som Kista. 

Flera av Sveriges största fastighetsbolag och bostadsutvecklare har enats om en unik satsning och gemensam vision för Kista – att stärka området som kreativt nav och tillväxtmotor i norra Stockholm. För att åstadkomma detta har bolagen Corem, Vasakronan, Kungsleden, Revelop och Atrium Ljungberg tagit fram en handlingsplan i nära dialog med Stockholms stad, Region Stockholm, KTH, Stockholms universitet, Ericsson, Kista Science City samt flera andra aktörer i området. För att driva handlingsplanen framåt, samt utveckla området under tidens gång, har man startat ett nytt aktiebolag, Kista Limitless.

Kista Nod

I Kista äger vi Kista+ och kvarteret Nod som båda ligger i närheten av tunnelbanan och Kista galleria. Kista+ är en modern och miljöcertifierad kontorsfastighet som omfattar drygt 12 000 kvm, med IBM som den största hyresgästen. I kvarteret Nod om cirka 25 000 kvm samsas små och medelstora ICT-företag, universitet och skolor, start-ups och organisationer, till exempel Fujitsu Sverige, KTH och Stockholms universitet. I Nod har vi skapat naturliga mötesplatser och flexibla kontorslösningar för människor och företag att mötas och utvecklas tillsammans. 

Kista Nod

I Nods byggnad med sin unika arkitektur finns naturliga mötesplatser och flexibla kontorslösningar som hotspots och shared space, ett öppet atrium för stora event och digitala väggar för konst och kommunikation. I kvarteret finns också Black Box, Stockholms universitets multiarena för events som seminarier och teater och DAC – Digital Art Center. 

Dekorativ bild

Samlad kunskap

ICT-kluster

Serviceutbud

Kista galleria 3 min

Kommunikationer

Arlanda 20 min

Lediga lokaler i Kista.

Kistagången 6 | 1964 Kvm
Kontor
Inspiration kontor

Kistagången 6, 1964 kvm

Helt våningsplan i attraktiva Kista + med centralt läge i Kista. Stor och välkomnande entré med goda skyltmöjligheter, lokalen anpassas vid tillträde.

Dina valda inställningar för cookies gör att du tyvärr inte kan se detta innehåll. Cookie-inställningar
Kontakta oss

Vi hjälper dig i Kista