Liljeholmen utvecklas - stärkt koppling till Söder - Atrium Ljungberg

Liljeholmen - Toppläge med stark koppling till Södermalm.

Redan på 1700-talet fanns industrier på denna citynära plats och i takt med att Stockholms innerstad växer söderut har Liljeholmen utvecklats rejält. Här finns nu en blandad stadsdel som är en viktig knutpunkt för kollektivtrafiken i Stockholm.

Det goda läget kommer att stärkas ytterligare när en ny tunnelbanelinje byggs mellan Älvsjö och Fridhemsplan via Liljeholmen. Stockholms stad har planer på att utveckla och förtäta området där Liljeholmens centrum ska stärkas och levandegöras, bland annat genom att addera attraktiva bostäder och service och att däcka över tunnelbanespåren. Liljeholmen kommer att knytas ihop med Södermalm genom bebyggelse längs Södertäljevägen vilken planeras att göras om till stadsgata. I Stockholms stads översiktsplan står att man vill tillvarata Liljeholmens goda möjligheter till fler arbetsplatser i söderort. Atrium Ljungberg vill aktivt medverka i den fortsatta utvecklingen av området.

Atrium Ljungberg äger kontorsfastigheten Stora Katrineberg 16 med tre byggnader om cirka 42 000 kvm uthyrbar area. Fastigheten ligger vid Liljeholmshamnen och i närheten av Liljeholmstorget Galleria, tunnelbanan och Marieviks kontorsområde. Fastigheten är i det närmaste fullt uthyrd med många namnkunniga hyresgäster, bland andra H&M, Bankgirot, Valmet, George Ficher och Egencia.

Under de senare åren har stort fokus lagts på att uppgradera fastigheten med nya hållbara lösningar. Bland annat har ventilationssystem och belysning bytts ut, solceller installerats och numera finns även bikupor på taket. Tillsammans med Boulebar har vi också omvandlat ett gammalt tryckeri till en populär mötesplats för boule, mat och dryck i två våningar. Vi undersöker även möjligheten att ytterligare utveckla fastigheten med moderna kontor och restauranger och caféer i entréplan.

I Liljeholmen äger vi även en kulturskatt mitt i stadsmiljön. En genuin 1770-talsgård, som ursprungligen var ett sommarhus, där kung Karl XIV Johan brukade passera för att fräscha till sig på sina resor. Idag nyttjas fastigheten av en redovisningsbyrå.

Dekorativ bild

Kommunikation

Centralen 10 min

Flygplats

Bromma 20 min

Natur

Nära till natur

Lediga lokaler i Liljeholmen.

Liljeholmsvägen 14 | 447 Kvm
Kontor
Inspirationsbild kontorslandskap

Liljeholmsvägen 14, 447 kvm

Stilren kontorslokal med nyrenoverade ytskikt och utsikt över Liljeholmsstranden. Högt belägen i fastigheten med generöst ljusinsläpp under hela dagen

Liljeholmsvägen 18 | 713 Kvm
Kontor
Inspirationsbild

Liljeholmsvägen 18, 713 kvm

En väl fungerande fastighet i ett centralt läge. Stor grönskande innergård och gångavstånd till Liljeholmskajen med flera lunchrestauranger.

Kontakta oss

Vi hjälper dig i Liljeholmen

Mikael Gillerlöv
Fastighetschef
Kontakta mig
Jeanette Wredhammar
Office Leasing Manager
Kontakta mig