Medborgarplatsen

Den gamla arbetarstadsdelen Södermalm är idag moderniserad, men mycket själ och hjärta finns kvar i kulturen på Söder, där Medborgarplatsen är stadsdelens mittpunkt.
Den gamla arbetarstadsdelen Södermalm är idag moderniserad, men mycket själ och hjärta finns kvar i kulturen på Söder, där Medborgarplatsen är stadsdelens mittpunkt.
Vision

Hjärtat av Södermalm

Södermalm är kanske den del av Stockholm som har mest liv och charm. Den gamla arbetarstadsdelen där alla håller på Hammarby är idag moderniserad, men mycket själ och hjärta finns kvar i kulturen på söder som manifesteras i historiska byggnader, mängder av restauranger och trendiga hipsterbutiker.

Vid Medborgarplatsen äger vi fastigheten Söderhallarna och den närliggande kontorsfastigheten Fatburssjön 8. Söderhallarna invigdes 1992 och har sedan dess inrymt kontor, service och handel, med huvudsaklig inriktning på mat. Hållbarhet är ett stort fokusområde i vår utveckling av Söderhallarna och här ryms redan nu flera aktörer som jobbar aktivt med hållbar matproduktion, som den kända bagaren och kocken Sébastien Boudet och Sopköket som lagar mat på räddade råvaror. Under sommaren 2019 etablerades en takträdgård med kolonilotter, bikupor och en pop-uprestaurang på Söderhallarnas tak.

I närheten av Söderhallarna ligger fastigheten Fatburssjön 8 som uppfördes 1930 i djupröd tegelfasad och förvärvades av Atrium Ljungberg år 2002. Namnet Fatburen härstammar från den sjö som fram till 1850-talet upptog ett stort område runt Medborgarplatsen. Denna sjö hade under många år stor betydelse för de tidiga stockholmarnas försörjning av fisk, men också rent och friskt vatten. 

Dekorativ bild
Kommunikation
Tunnelbana och pendeltåg
Restauranger och caféer
Södermalms kulturella hjärta
Arbetsplatser
Moderna kontorslokaler
Kontakta oss