SICKLA

Den som besöker Sickla märker snart att stadsdelen har något alldeles eget. Hit har människor och företag sökt sig i hundratals år och det industrihistoriska arvet märks i allt från arkitektur till den nyfikna och utforskande atmosfär som är så typisk för området. Här är det norm att tänka och göra annorlunda.
Den som besöker Sickla märker snart att stadsdelen har något alldeles eget. Hit har människor och företag sökt sig i hundratals år och det industrihistoriska arvet märks i allt från arkitektur till den nyfikna och utforskande atmosfär som är så typisk för området. Här är det norm att tänka och göra annorlunda.
Vision

Ny stadsdel sedan 1898

Restaurang SicklaSickla har starka rötter i den svenska industrihistorien. Vid Finnboda och Henriksberg uppstod i slutet av 1800-talet det första industriområdet utanför tullarna. Här har några av Wallenbergsfärens tunga industriföretag funnits i olika former sen i början av 1900-talet fram till 1997, när dåvarande Ljungberggruppen tog över fastighetsbeståndet från Atlas Copco, som fortfarande finns kvar i Sickla. Sen dess pågår omvandlingen från industriområde till en dynamisk stadsdel i en ny del av Stockholm som växer snabbt.

Här möts man av en unik atmosfär och en inspirerande mix av gammalt och nytt. En stad i rörelse där människor lever och arbetar vägg i vägg med shopping, restauranger, kultur och internationella företag. Områdets långa historia avspeglas i de omsorgsfullt renoverade industrifastigheterna. Det skapar en skön känsla som är svår att hitta någon annanstans. En mängd företag finns etablerade i Sickla, som Atlas Copco och Intrum. Stora Ensos division Biomaterials, Yamaha och Domstolsverket är några av hyresgästerna i kontorskvarteret Sickla Front.

Stort utbud i mysig miljö

Kombinationen av arbetsplatser, handel, bostäder och verksamheter för kultur, service och lärande gör Sickla till en komplett stadsmiljö. Här finns allt man kan önska sig.

Köpkvarteret i Sickla är en av Stockholms största handelsplatser med 150 butiker, restauranger och caféer. Här finns också flera gym och en biograf. Det vilar en skön urban känsla över köpkvarteret man sällan hittar vid ett mer traditionellt köpcentrum.

Sicklabo

Här finns gångstråk mellan husen och Marcusplatsen sjuder av folkliv på det lilla torget och i parken. Dieselverkstaden är fylld med allt från bibliotek, konsthall och center för inomhusklättring. Inte långt bort tronar Hammarbybacken, så det är fullt möjligt att ta några åk eller köra ett träningspass i backen på lunchen.

Sickla växer vidare

Vårt mål är att fortsätta utveckla området med bostäder och service. Närhet till bussar, Tvärbana, Saltsjöbanan och viktiga trafikleder gör det enkelt att ta sig hit och nya tunnelbanan till Nacka får en station i Sickla.

Sickla jobb

Sickla Front är ett nytt kontorskvarter där Sickla fått en ny entré där Sickla möter Hammarby Sjöstad. Den pågående utvecklingen av Nobelberget ger oss möjlighet att koppla samman stadsdelarna Hammarby Sjöstad ännu mer och göra Sickla till en fortsättning av Stockholms innerstad.

Nobelberget växer fram till en stadsdel med 500 bostäder, kreativa kontor, kultur, natur och mötesplatser. Här tänker vi nytt, men bevarar samtidigt en del av områdets historia och identitet.

Vid Marcusplatsen bygger vi ett hotell i den gamla tapetfabriken. En viktig pusselbit i utvecklingen av Sickla till en levande stadsmiljö med folkliv över hela dygnet. I närheten av den kommande tunnebanestationen i Sickla bygger vi just nu Curanten, ett helt hus fokuserat på vård och hälsa. Alldeles intill planerar vi att bygga en 23 våningar hög byggnad innehållande tunnelbanestation, kontor, handel och service samt hotell. Dessutom gör vi just nu en utbyggnad av Sickla galleria.

Sickla har utvecklats som område ända sen industrimagnaternas tid. Nu fortsätter vi arbetet med att förädla och skapa nya attraktiva stadskvarter och platser i Sickla där människor vill bo, arbeta, lära och roa sig. Med respekt för platsens själ får vi Sickla att växa vidare och för med det industrihistoriska arvet in i framtiden.

Dekorativ bild
Kommunikation
Centralen 14 min
Stort shoppingutbud
Köpkvarteret i Sickla
Grönområde utanför dörren
Nära till naturen

Dina grannar

I Sickla sitter bland annat dessa företag.

Kontakta oss