Sickla Köpkvarter

Ett fantastiskt utbud av shopping i både stora och små butiker. Dessutom mängder av caféer och restauranger!

I vårt kvarter

Sickla är navet i en ny del av Stockholm som växer. En stad i rörelse där människor lever och arbetar vägg i vägg med shopping, restauranger, kultur, lärande och internationella företag. Området har en lång historia som avspeglas i den omsorgsfullt renoverade industrifastigheterna.

Kultur och utbildning

I Sickla hittar du ett brett handelsutbud, vägg i vägg med ca 6 000 arbetsplatser. Här finns även Kunskapsgallerian; en unik läromiljö som rymmer fyra gymnasieskolor, näringsliv och organisationer. Sickla erbjuder också ett brett kulturutbud bestående av bland annat bibliotek, biograf, museer och konsthantverkare. Infrastrukturen i Sickla är väl utvecklad.

5 min till Slussen

Ett tjugotal busslinjer trafikerar området och avgår tätare än var femte minut från Slussen där även Saltsjöbanan finns som alternativ. Just nu pågår även utbyggnaden av tunnelbanan till Nacka, och Sickla får en station med två uppgångar, varav den ena kommer ligga inne i gallerian. Tvärbanan har förlängts till Sickla Station vilket förbinder Sickla med Årstabergs pendeltågsstation och med tunnelbanan vid Gullmarsplan. För den som kommer med bil finns 2 600 fria parkeringsplatser varav 200 stycken är laddplatser för elbil.

Områdesprofil

I Sicklas primära upptagningsområde bor idag drygt 300 000 personer. Området har en av de högsta tillväxttakterna i stockholmsområdet. Fram till 2030 kommer antalet bostäder på Västra Sicklaön att fördubblas. Sicklas upptagningsområde består av medelålders familjer med goda inkomster. Gruppen präglas av stor köpkraft med stort kapital såväl som stora lån. Utrikespolitik, näringsliv, mode och konst är vanliga intressen. Gruppen är trendkänslig, socialt medveten och teknikintresserad. De köper gärna accessoarer, kläder och klockor och äter gärna på restaurang.

Kontakta oss!