Dekorativ bild

Söderhallarna

Saluhall, butiker, restauranger och kultur mitt på Södermalm

Söderhallarna invigdes den 25 september 1992. Huset är ritat av arkitekten Bo Kessel och består av två huskroppar med skilda yttre utseenden. Saluhallsbyggnadens fasad är klädd i glas, medan Björkhallshuset har en gul sandstensfasad, invändigt präglas båda hallarna av ljus och rymd. Huskropparna är sammanlänkade av en glasad huvudentré i flera plan. I slutet av 2016 förvärvade Atrium Ljungberg saluhallsbyggnaden. Björkhallshuset har varit en del av Atrium Ljungberg under lång tid. 

Söderhallarna består av 3 gemensamma kommersiella plan (plan 4, 5 och 6). Högre upp i huset finns kontor och på plan 1 och 2 finns Söderhallsgaraget med infart från Västgötagränd som ligger på baksidan av Medborgarplatsen mot Fatbursparken.

Huset består mestadels av mindre företag som var och en sätter sin personliga prägel till atmosfären, alla erbjuder en gedigen specialkompetens inom sitt fackområde.

Vi planerar att rusta upp och utveckla Söderhallarna och skapa en mötesplats full av folkliv. Här ska det finnas klassisk saluhall, matmarknad, butiker inom mathantverk, ökat restaurangutbud samt biograf och andra kulturscener. Planen är att fastigheten också ska innehålla moderna kontor, med målet att locka startups och företag inom kreativa branscher. Vi vill även öppna upp fasaden mot torget för att skapa mer folkliv på platsen.